Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Η σύγχρονη μετατροϊκανή κτηνοτροφία

Η γιαγιά Ελένη Ζυγούρη, γεννήθηκε το έτος 1931, σήμερα είναι 81 ετών, από το χωριό Αμβρακία Τριχωνίδας του δήμου Θέρμου, και παρά την προχωρημένη ηλικία της, ανέβηκε επάνω σ' ένα δένδρο μουριάς. Εκεί με το κλαδευτήρι της, κλαδεύει τα φυλλοφορτωμένα κλαδιά και ταγίζει τα γιδοπρόβατά της. Η οικονομική ύφεση, αφίχθηκε καλπάζουσα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά μας, επηρεάζοντας ακόμη και τα υπερήφανα γηρατειά της υπαίθρου.
Η επιβίωση είναι πιο βασικός στόχος του ανθρώπου και δεν πρέπει να μας φανεί καθόλου παράξενο, η απόπειρα της γιαγιάς, να διακινδυνεύσει την ίδια την ζωή προκειμένου να ταγίσει, (όπως λέμε στα χωριά μας), τα μαρτίνια της.
Πλέον οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Όταν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι Έλληνες, είχαν αναπτύξει πολιτισμό και δημοκρατία, οι δε Ευρωπαίοι σήμερα εταίροι μας, προς επιβίωση, ανέβαιναν επάνω στα δένδρα και έτρωγαν βελανίδια. Τώρα οι σύγχρονοι πια Ευρωπαίοι, διδάσκουν δημοκρατία, πολιτισμό και οικονομία, ενώ εμείς ανεξαρτήτου ηλικίας, σκαρφαλώνουμε επάνω στα δένδρα για να εξασφαλίσουμε τον άρτον τον επιούσιον.
Οι φωτογραφίες που αναρτήσαμε, νομίζω μας τα λέγουν όλα.

Πηγή: www.antroni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου